Oversluiten Hypotheek Zeist

Waar vind u de laagste rente en beste term voor een ‎Hypothecaire lening? Verlaag uw maandelijkse lasten U wilt meer voordelige voorwaarden? Neem vrijblijvend contact met ons op

Oversluiten hypotheek met goed advies bij u in Zeist?

Oversluiten Hypotheek? U zoekt een ervaren adviseur? Waar vind u de laagste rente en beste term voor een ‎Hypothecaire lening bij u in de regio Huis ter Heide, Bosch en Duin, Beerschoten, Haagje, Bunnik, Soesterberg, De Bilt, Odijk, Austerlitz, Den Dolder en Zeist?

kosten hypotheek oversluiten in Zeist

Oversluiten kost altijd geld. Er komen natuurlijk altijd kosten bij kijken. Hoe hoog die zijn is afhankelijk op het moment wanneer u oversluit en bij wat voor geldverstrekker u zit. Daarnaast zijn er standaard andere kosten.

Houdt extra geld over.

Verlaag uw maandelijkse lasten Onze adviseur kan u daar meer over vertellen bij u in Zeist

Oversluiten van uw ‎hypothecaire lening heeft zoveel pluspunten

Afhankelijk van uw hypotheeklening kan oversluiten veel voordelen voor u geven. Onze hypotheekadviseur kan u daar een betrouwbaar advies over verstrekken. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Zeist.

Is oversluiten lonend voor U in Zeist?

Voorkom problemen en laat onze adviseur naar uw situatie kijken. Maak ook gebruik van onze top service!

Degene die vanwege de beste rente gaat en daarom een ‎hypothecaire lening bij een andere bank wil oversluiten hoeft niet speciaal te gaan verhuizen aan het eind van de rentevaste termijn. Maar ook ingeval u een betere rente kunt krijgen bij een andere geldverstrekker. Of wellicht past een andere ‎hypothecaire lening een stuk beter bij de omstandigheden van nu.

Onafhankelijke speciaal opgeleide hypotheekadviseurs kijken graag met u mee of uw ‎hypothecaire lening nog passend is voor u of dat u voordeliger uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Een afspraak is zo gemaakt om al deze verschillende mogelijkheden te bekijken.
Waar u wel rekening mee moet houden is dat bij het oversluiten van de hypotheek altijd kosten zitten. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheeklening laat aanpassen of omdat u zal vertrekken bij uw huidige hypotheekverstrekker. Enkel ingeval u heeft besloten over te gaan stappen naar een de andere hypotheek tijdens een rente herziening zal er geen sprake kunnen zijn van een eventuele boeterente.

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. De SEH begeleid consumenten bij het zoeken van oordeelkundig advies over hypotheken. Enkel adviseurs met bewezen verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen kunnen in aanmerking komen bij de SEH om advies over hypotheken te kunnen geven.

Deze goedkeuring geeft consumenten de garantie dat de hypotheekadviseur in kwestie oordeelkundig is. Je wordt niet voor niets door de SEH goedgekeurd als hypotheekadviseur. De eisen zijn streng, er moeten een paar essentiële diploma’s behaalt worden. Om de goedkeuring te behouden dient de adviseur ieder jaar een cursus te volgen om zijn kennis bij te houden.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan ook een essentieel punt. Dit houdt in dat SEH zich aan de regels van het spel houden.

De voornaamste gedragsregels zijn:

De hypotheekadviseur geeft een doordacht advies en maakt hierin duidelijk wat voor financiele, juridische en fiscale gevolgen van belang zijn. Verkeerde en oneerlijke informatie of erger, geen volledige informatie is uit den boze. Altijd houdt de hypotheekadviseur rekening met de belangen van zijn klant.

de hypotheekadviseur is gebonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.

de hypotheekadviseur houdt gegevens van klanten geheim.

bij een geschil zal de hypotheekadviseur zich onderwerpen aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn goedkeuring door de SEH kwijtraken als die zich niet houdt aan deze bovenstaande hypotheekregels. Om Erkend Hypotheekadviseur te worden, moeten adviseurs gespecialiseerd in hypotheken een bijzonder examen bij de SEH afleggen.

De volgende onderwerpen komen hier aan de orde:

Alles over belastingen: hieronder vallen de inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: levensverzekeringen en schadeverzekeringen.
toekomst perspectief: denk aan pensioen en de verschillende type spaarregelingen
financieringen: dat kunnen zijn verschillende soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bijvoorbeeld het onderscheid tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het huis.

Als de adviseur dit examen gehaald heeft, moet hij of zij kunnen aantonen minimaal 1 jaar als hypotheekadviseur werkzaam te zijn. Daarbij moet de adviseur minimaal 50 procent van zijn werktijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit allemaal ben je eindelijk een erkende hypotheekadviseur doch ben je ook nog eens verplicht elk jaar een opleiding te volgen om op de hoogte te blijven en je competentie ruim voldoende op peil te houden.